Stavanger-Rugier Ro- og Råseillag

Lagets målsettingen er å skape et aktivt ro- og råseil-miljø i Stavanger, rundt Byøyene og i Ryfylkebassenget. Laget baserer aktiviteten på bruk av tradisjonelle båter, vikingskipkopier og moderne robåter med rulleseter. RRRL sine aktiviteter er tilpasset aldersgrupper fra 12 år og oppover.

Laget disponerer materiell tilpasset enkeltpersoner og større grupper. Engøyholmen ro- og råseillag ble etablert i 2002 og  har nå skiftet navn til Rugier Ro- og Råseillag. Laget har nå rundet 50 medlemmer. Lagets fokus har også vært på utdanning av instruktører og ledere.

De fleste medlemmene er med på både roingen og seilingen, selom medlemmer har anledning til å kun være med på det som passer den enkelte best. Roingen foregår på tirsdager og seilingen på torsdager.

Av robåter disponerer laget: 6 stk. 2er innriggere,  3 virus,  2 stk trimmere, 2 stk scullere, en færøysk konkuranse robåt (seksæring) en strandebarmer

Av Råselbåter disponerer laget: Tyra – skuldelev6 kopi (36 fot vikingskip) Tylft – Jakob Helset båt (34 fot? vikingskip) en hardangerfæring som vil få et råseil i ull, en Åfjord halvfjærderømming